NEWSFLASH...
Καριέρα & HR
ανάγνωση

Γιατί η εργασία διαφέρει από το επάγγελμα - καριέρα;

Γιατί η εργασία διαφέρει από  το επάγγελμα - καριέρα;

​Η κύρια διαφορά μεταξύ της εργασίας και της καριέρας είναι ότι η εργασία είναι ρόλος ενός ατόμου σε μια κοινωνία και η καριέρα έχει μια επαγγελματική βάση που βασίζεται σε εξειδικευμένη κατάρτιση. Συνήθως, μια εργασία είναι ένα υποσύνολο της καριέρας κάποιου. Οι δύο έννοιες μπορεί να διαφέρουν στο ότι κάποιος συνήθως αποχωρεί από την καριέρα του, έναντι παραίτησης ή αποχώρησης από εργασία.

Τα κύρια σημεία που μπορεί να χαρακτηρίσουν ένα επάγγελμα που αναγνωρίζεται ως καριέρα περιλαμβάνουν:

  • ένα επάγγελμα γίνεται πλήρους απασχόλησης,
  • την ίδρυση σχολής κατάρτισης,
  • την ίδρυση πανεπιστημιακής σχολής,
  • την ίδρυση τοπικής ένωσης,
  • τη δημιουργία μιας εθνικής ένωσης επαγγελματικής δεοντολογίας,
  • τη θέσπιση νόμων περί κρατικών αδειών.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, θα κάνατε πολλές διαφορετικές εργασίες. Η εργασία είναι μια δουλειά ή πρακτική που γίνεται για να κερδίσετε χρήματα. Δεν είναι η καριέρα σας, αλλά, ναι, αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καριέρας σας, επειδή ο τύπος εργασίας που κάνετε επί του παρόντος θα επηρεάσει τη μελλοντική σας καριέρα. Έτσι, όταν αποφασίσετε για μια πορεία σταδιοδρομίας, αναζητάτε διαφορετικές θέσεις εργασίας σε αυτήν. Πηγαίνετε σε μια συνέντευξη, αποφασίζετε για το μισθό και καταλήγετε να έχετε τη δουλειά. Ως εκ τούτου, οι εργασίες που εκτελείτε τη συγκεκριμένη στιγμή είναι η δουλειά σας. Πιθανώς τα επόμενα 5 χρόνια, δεν θα κάνετε την τρέχουσα δουλειά. Αλλά θα έχει την ίδια καριέρα και τον ίδιο στόχο.

Τι είναι η καριέρα;

Όταν κάνετε μια σειρά συνδεδεμένων επιλογών εργασίας ή απασχόλησης τη μία μετά την άλλη, τότε αυτό δημιουργεί την καριέρα σας. Η καριέρα σας δεν είναι μία δουλειά, αλλά η σειρά των θέσεων εργασίας. Κατά τη διάρκεια της καριέρας σας, δημιουργείτε δεξιότητες και προχωράτε υψηλότερα για να κερδίσετε περισσότερα χρήματα. Ταυτόχρονα, αποκτάτε δεξιότητες ιδανικές για να ικανοποιήσετε τις κύριες ευκαιρίες απασχόλησης. Τα επόμενα χρόνια, θα έχετε την ίδια καριέρα και θα κάνετε το ίδιο πράγμα. Αλλά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά! Θα αντιμετωπίσετε πιο ενδιαφέρουσες προκλήσεις, βαθιά γνώση σχετικά με το συγκεκριμένο πεδίο και καλύτερα κέρδη.

Διαφορά μεταξύ καριέρας και εργασίας

Η τρέχουσα εργασία σας μπορεί να έχει ή να μην έχει σχέση με τη μελλοντική σας εργασία. Μπορεί να είναι εντελώς άσχετη με εργασίες που θα κάνετε στο μέλλον. Η καριέρα σας εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τους τύπους θέσεων εργασίας που κάνετε αυτήν τη στιγμή. Επίσης, είναι εξίσου σημαντική με τις εργασίες που θα κάνετε στο μέλλον. Για παράδειγμα, μπορεί να είστε υπάλληλος. Μετά από αυτό, να ολοκληρώσετε την αποφοίτηση και τώρα επιλέξατε μια εκτελεστική θέση σε έναν φημισμένο οργανισμό. Βλέπετε ότι η προηγούμενη εργασία σας δεν έχει καμία σχέση με την τρέχουσα θέση σας. Αλλά αν ρίξετε μια ματιά στην πορεία της καριέρας σας, τότε υπάρχει μια μεγάλη βελτίωση. Έχετε κινηθεί προς τα πάνω. Αυτό επιβεβαιώνει ότι είστε τώρα σε καλύτερη θέση και κερδίζετε περισσότερα από ό, τι πριν. Επίσης, αυτό που κάνετε αυτή τη στιγμή θα επηρεάσει τη μελλοντική σας καριέρα!

Λειτουργικότητα

Γιατί κάνετε αυτήν την εργασία; Όχι επειδή θέλατε να το κάνετε, αλλά κυρίως για να έχετε μερικά εύκολα μετρητά στο χέρι σας. Ακόμα κι αν είστε άτομο με υψηλή εξειδίκευση, αλλά δεν προσλαμβάνεστε σε μια φημισμένη εταιρεία, τότε ποια επιλογή έχετε! Θα συμφωνούσατε να κάνετε μια δουλειά χαμηλού προφίλ. Είναι επειδή η απόκτηση χρημάτων είναι η κύρια ανάγκη του χρόνου. Και αυτό θα μπορούσε να εκπληρωθεί μόνο με μια εργασία. Αλλά αν μιλάμε για την καριέρα σας, τότε είναι μια σειρά τέτοιων θέσεων εργασίας. Οι τύποι θέσεων εργασίας που κάνετε θα πλαισιώσουν την καριέρα σας. Εξαρτάται απόλυτα από εσάς και το πώς σχεδιάζετε την καριέρα σας. Μια καλή καριέρα είναι αυτή που κινείται ανοδικά. Μια κακή καριέρα κινείται καθοδικά.

Δίκτυα

Τα δίκτυα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας εργασίας μπορεί να μην είναι μακροχρόνια. Τα άτομα που συναντάτε σε μια εργασία μπορεί να μην σχετίζονται με εσάς στο μέλλον. Αλλά τα δίκτυα που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια μιας καριέρας είναι διαρκή και αξιόπιστα. Η καριέρα σας θα σας προσφέρει πολλές ευκαιρίες δικτύωσης. Επειδή οι περισσότεροι άνθρωποι θα είχαν την ίδια καριέρα, έτσι θα επικοινωνήσουν μαζί σας ξανά και ξανά.

Δεξιότητες

Η απόκτηση εργασίας δεν απαιτεί κανένα σχεδιασμό. Αντίθετα, χρειάζεστε ένα σύνολο δεξιοτήτων και αποτελεσματικότητας για να ολοκληρώσετε την εκάστοτε εργασία. Οι δεξιότητες που αποκτάτε είναι αυτές που μάθατε και αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της εργασίας. Αυτό μπορεί να είναι εξατομικευμένη μάθηση ή οποιαδήποτε ειδική εκπαίδευση. Οι δεξιότητες που μαθαίνεται κατά τη διάρκεια της εργασίας σας, σας βοηθούν στη διαμόρφωση της καριέρας σας.

Κίνδυνοι

Μια εργασία έχει εξωτερικούς κινδύνους. Μερικοί εξωτερικοί κίνδυνοι που εμπλέκονται με μια εργασία είναι η αλλαγή στη ζήτηση, η μετεγκατάσταση ή οι αλλαγές στο πρόγραμμα εργασίας. Ποτέ δεν μπορείτε να σχεδιάσετε τους κινδύνους. Προέρχονται από διάφορους εξωτερικούς παράγοντες. Από την άλλη πλευρά, μια καριέρα μπορεί να μην είναι σταθερή, συνεπάγεται τη λήψη πολλών κινδύνων. Ενδέχεται να έχετε εσωτερικούς και εξωτερικούς κινδύνους στην καριέρα σας. Αλλά μπορείτε πάντα να σχεδιάσετε τους κινδύνους που θα αναλάβετε. Επίσης, μπορείτε να προετοιμάσετε ένα εφεδρικό σχέδιο για να ξεπεράσετε τον κίνδυνο χωρίς να αντιμετωπίσετε πολλές απώλειες.

Συμβουλές για το επάγγελμα - καριέρα

Το επάγγελμά σας είναι το σημείο αναφοράς για τη δουλειά και την καριέρα σας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε επιλέξει σωστά επάγγελμα. Αυτό θα διασφαλίσει ότι θα έχετε μια πολλά υποσχόμενη δουλειά και μια ανοδική σταδιαδρομία. Πρέπει πάντα να έχετε ένα σχέδιο σταδιοδρομίας. Η καριέρα σας θα περιλαμβάνει όχι μόνο την ολοκλήρωση εργασιών, αλλά και την απόκτηση εμπειριών, την εκμάθηση νέων δεξιοτήτων, την ανάπτυξη δικτύων και την απόκτηση γνώσεων.

Πηγές

... σχόλια | Κάνε click για να σχολιάσεις
Επιχειρώ - epixeiro.gr
Επιχειρώ - epixeiro.gr